luni, 7 mai 2012

Bauturile energizante nu sunt bune


Băuturile energizante conțin pe lângă zahăr și alte substanțe, cantități mari de cafeină, care pot oferi un plus de energie temporară, însă uneori consumul de energizante poate duce la apariția altor probleme.
Băuturile energizante care conțin zahăr pot contribui la creșterea în greutate, iar cele bogate in cafeină pot duce la nervozitate, iritabilitate, insomnie, creșterea ratei bătăilor inimii sau creșterea tensiunii inimii.
Numeroase persoane aleg să consume energizante pentru a reduce sentimentul de ebrietate, însă aceste băuturi duc la un consum și mai mare de alcool.
Pentru majoritatea oamenilor, consumul ocazional de bauturi energizante nu este daunator, dar ar trebui sa se limiteze la aproximativ 500 ml pe zi.
Daca ești obosit, ia în considerare variante mai bune și mai sănătoase pentru a-ți crește energia: dormi suficient, fă exerciții fizice și încearcă să mănânci sănătos. În cazul în care aceste strategii nu par să ajute, consultă medicul. Uneori, oboseala poate fi semnul unei boli, cum ar fi hipotiroidismul sau anemia.
Exisă anumite persoane pentru care băuturile energizante nu sunt recomandate de obicei: persoanele care suferă de boli de inimă sau hipertensiune arterială, femeile gravide și cele care alaptează.