duminică, 26 decembrie 2010

Creierul Barbatului versus Creierul Femeii

Cercetatorii americani s-au apucat sa analizeze diferentele dintre creierul barbatului si cel al femeii. Desigur, barbatii au iesit pe plus, iar femeile pe minus.

creier
Doar ca acum oamenii de stiinta nu au mai invocat eternul argument potrivit caruia creierul femeii este mai mic decat cel al barbatului si de-aia mai da rateuri. Cercetatorii au pastrat, insa, esenta, chiar daca acum vorbesc despre structura creierului si modul sau de a functiona.
Ideile misogine ale barbatilor au fost de multe ori argumentate de studiile stiintifice: acestea, in special in secolele trecute, aratau ca femeile gandesc mai lent din cauza dimensiunilor mai reduse ale propriului creier.
Studiile mai recente sunt mai blande cu sexul feminin, insa si acum s-a constatat, in urma unui studiu din 2005, ca zona cortexului stang al femeilor e mai dezvoltata. Veste buna- insa doar daca nu aflam ca acest lucru s-a constatat a exista doar cand participantele la studiu s-au uitat la.....desene animate.
Nu trebuie trase concluzii pripite, asigura cercetatorii. Daca barbatii au intr-adevar creierul mai mare acest lucru nu are nici o legatura cu deciziile pe care acestia le au, in detrimentul femeilor.



Parerea mea: Video de mai sus este facut de o femeie.Fara doar si poate.