sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Cele mai frumoase fotografii ale lumii vii!

Cele mai frumoase fotografii ale lumii vii
“Sunt absolut convins ca pana si in cel mai neinsemnat fir de iarba se regaseste intreaga calatorie a stelelor. Exista un grai prin care natura ne vorbeste, pamantul ne vorbeste. Insa, de cele mai multe ori, nu suntem indeajuns de atenti pentru a le auzi Povestea.” Walt Whitman
An de an, din 1964 incoace, Muzeul de Istorie Naturala din Marea Britanie ne reaminteste constant de sensul Povestii pe care a descoperit-o Walt Whitman, organizand competitia Wildlife Photographer of the Year, la care sunt invitati sa participe fotografi profesionisti si amatori din toate colturile lumii. Cu o asemenea traditie, Wildlife Photographer of the Year a ajuns sa se identifice cu cele mai spectaculoase instantanee realizate lumii vii, o reputatie nobila, nestirbita nici de recentul scandal din acest an, in urma caruia castigatorul a fost deposedat de marele premiu.
O selectie sumara a celor 43.000 de fotografiilor participante la competitia din 2009 ne dezvaluie scene fabulose si stranii, din care fiinta umana a fost exclusa sau a iesit de bunavoie. Armonia acestei Lumi Naturale se alcatuieste prin respectarea cu necesitate a unor legi stravechi, pe temelia carora s-a plamadit si s-a dezvoltat creatia, dar de care fiinta umana parca nu mai da seama in totalitate. Emblematica pentru aceasta viziune este fotografia englezului Andy Rouse - falnicul tigru care trece nepasator prin fata aparatelor de fotografiat pare, prin comparatie cu turistii indesati in masinile de teren, o creatura total nepamanteana.
Va invitam sa descoperiti o parte a celor mai frumoase fotografii inchinate Lumii Vii si realizate pe parcursul lui 2009, iar prin acestea sa regasiti sensul Povestii.