luni, 14 februarie 2011

"Luceafărul" intră în Cartea Recordurilor de Valentine's Day

Mihai EminescuCelebrul text al lui Mihai Eminescu a fost omologat de World Records Academy drept cel mai lung poem de dragoste. “Luceafărul” este descris drept “o combinaţie între Pe aripile vântului (este o dramă romantică), Star Trek (conţine entertainment SF) şi Love Story (este unul dintre cele mai romantice poeme, sfârşindu-se, la rândul lui, dramatic)”.
 B
După ce anul trecut NASA boteza un crater de pe planeta Mercur cu numele lui Eminescu, anul acesta, mai precis de Valentine's Day, poetul naţional intră, aşa cum arată MEDIAFAX, în istoria Academiei Recordurilor Mondiale, cu cele 98 de strofe ale "Luceafărului", omologat astfel drept cel mai lung poem de dragoste.

În versiunea celor de la World Records Academy, "Luceafărul" "este povestea unei tinere prinţese care se ruga în fiecare seară la luceafăr. Luceafărul se îndrăgosteşte de ea şi este dispus să renunţe la nemurirea sa, dar îşi dă seama că dragostea pură pe care i-o poartă tinerei nu poate fi materializată în lumea muritorilor", aflăm de pe site-ul Academiei.