vineri, 6 aprilie 2012

7 lucruri inteligente pe care le poti face cu 100 de lei


Desigur, sunt numai 100 de lei, dar nu subestima niciodata utilitatea lor, chiar si in aceasta economie. Este mai util sa depui acesti bani, deoarece, odata ce ajung in buzunar, sunt ca si cheltuiti.

1.Deschide un cont de economii

Intr-adevar, 100 de lei nu reprezinta o suma foarte mare. Insa, daca ai alege sa deschizi un cont de economii in care sa depui lunar 100 de lei timp de 10 ani, pentru studiile copiilor sau pentru un eveniment neprevazut, la o dobanda anuala de 7%, la finalul perioadei de acumulare vei avea peste 17.000 de lei.

Trebuie sa gasesti oferta de economisire adecvata pentru venitul tau disponibil lunar si, de asemenea, sa tii cont de dobanda anuala oferita de banci pentru conturile de economii, care variaza, in general, intre
5% si 7%.


2.Un abonament la biblioteca

Poti cumpara un abonament la o biblioteca din orasul tau. 


3.Investeste in dezvoltarea personala

Internetul este plin de site-uri ale unor companii specializate care ofera programe de instruire si formare profesionala pentru toate categoriile de persoane, oferind, de altfel, si asistenta in dezvoltarea carierei. Sau poti decide sa cumperi chiar tu cateva carti de dezvoltare personala, precum: "Putere nemarginita" sau "Cadranul banilor".

Pentru amatorii de activitati artistice exista programe de lectii la instrumente muzicale dedicate incepatorilor. Artskul.ro ne invata, de altfel, ca "expresia artistica, fie ea moderna, electronica, robotizata, fie clasica conventionala, da expresie vietii".


4.Abonament de transport

Pentru calatorii nelimitate pe mijloacele de transport public.


5.Un abonament la o revista de specialitate

Indiferent daca esti pasionat de un domeniu anume - precum arhitectura, design, istorie si literatura - sau doar iti place sa citesti lucruri noi si interesante, un abonament la o revista de specialitate este mereu binevenit; in special daca ieftinesti lunar si cativa lei sau nu mai trebuie sa alergi pana la chioscul de ziare.


6.Cumpara bilete la un concert

Daca esti amator de concerte sau alte evenimente culturale, prima parte a anului reprezinta o perioada ideala pentru astfel de activitati. Poti consulta pe Internet site-urile specializate, pentru a alege unde sa mergi cu prietenii sau familia. Pretul biletelor nu depaseste mereu 100 de lei.


7.Lanturi antiderapante pentru zapada

Astazi a nins serios pentru prima data de cand a venit iarna. Daca va continua sa ninga, lanturile antiderapante pentru zapada sunt necesare pentru orice autoturism. Cele mai ieftine, se gasesc prin hypermarketuri, dar ai grija ca sunt pe diferite marimi si verifica-le sa fie corespunzatoare pentru dimensiunile rotilor tale de iarna. Dimensiunile sunt trecute pe cutii.

Oricum, legat de lanturile mai ieftine, soferii spun de obicei ca se duc repede, insa, depinde si in ce zona stai si cat consideri ca vei avea nevoie de ele. Daca ai in drum portiuni asfalt sau bolovani, cauta unele mai bune, deoarece iti distrugi anvelopele. De asemenea, nu poti sa mergi foarte rapid cu ele, decat in limita a 30km/h.


Sursa: www.x-reclama.blogspot.com