sâmbătă, 30 aprilie 2011

Cele mai mari 5 orase!

Top 5: cele mai mari orase

Travel Chic

Ce zici de o vacanta de zile mari, cu accentul pe “mari”? Astazi iti prezentam un top 5 al celor mai mari si mai populate orase din lume. Asa ca daca iti place agitatia, acestea sunt orasele in care trebuie sa mergi neaparat. Care sa fie? :)

1. Tokyo


Tara: Japonia
Populatie: 28 de milioane de locuitori
tokyo
Tokyo este capitala Japoniei si cel mai mare oras din lume, unul extrem de frumos, interesant si cu o cultura vasta. Denumit si centrul financiar al lumii, Tokyo este o adevarata mina de aur cand vine vorba de tehnologie.
Tokyo este deasemenea cel mai important centru comercial al tarii, avand peste 400 de institutii de invatamant superior, peste 100 de universitati, 50 de mari biblioteci, academia japoneza (1879), 600 de cinematografe, 2000 de temple, 160.000 de restaurante, 35.000 de taxiuri inregistrate.
De vazut: Templele de la Asakusa, Gradinile Palatului Imperial, Templul Meiji, Turnul Tokyo (este cel mai cunoscut loc dar si cel mai scump), Cladirea Guvernului Metropolitan al Tokyo-ului.

2. Mexico


Tara: Mexic
Populatie: 18 milioane de locuitori
mexic
Mexico City este capitala Mexicului si este un oras care a cules cate putin din fiecare cultura. Aici poti vizita pana la 160 de muzee, 100 de galerii de arta plus multe alte activitati culturale. Asa ca ai ce sa vezi! Asta fara sa punem la socoteala plaja sau Bazilica de Guadalupe, una dintre cele mai frumoase bazilici din lume.
Totusi credem ca vacanta ta in Mexico City ar trebui amanata pana se linistesc apele cu gripa porcina.

3. Mumbai


Tara: India
Populatie: 18 milioane de locuitori
mumbai
Mumbai, fost Bombay, este capitala statului indian Maharashtra si este cel mai populat oras indian. Mumbay este situat pe o insula in apropierea coastei vestice a Indiei.
Mumbai este capitala comerciala a Indiei si gazduieste importante institutii financiare cum ar fi Banca Indiei, Bursa de marfuri Bombay si sediile grupate ale multor companii indiene. Cu mari oportunitati de afaceri si un nivel de trai relativ ridicat, Mumbai a atras oameni din intreaga Indie si din Asia de sud, transformandu-se intr-un oras cosmopolit cu numeroase comunitati si culturi.
In Mumbai este situat Bollywood-ul, epicentrul hindi al industriei de film si televiziune, care produce anual cel mai mare numar de filme din lume. Mumbai este unul dintre putinele orase care gazduieste pe teritoriul sau un parc national.

4. Sao Paulo


Tara: Brazilia
Populatie: 17, 7 milioane de locuitori
sao paolo
Sa incep cu Sao Paulo Fashion Week? :) Bine, nu! O sa spun despre acest oras ca este cel mai mare din Brazilia si un adevarat centru cultural cu iesire la oceanul Atlantic.
Populatia si mediul din São Paulo sunt diverse, iar districtele din el se intind de la zonele de cumparaturi, luxoase, la mahalale ce gazduiesc saracimea.
Ce sa vezi? Muzeul de Arta, Catedral da Se, Casa do Bandeirante, Muzeul de Arta Religioasa, Centro Cultural Banco do Brasil, Avenida Paulista, Centro da Cultura Judaica, Parcul Ibirapuera, Muzeul Ipirang, Fundacao Maria Luisa e Oscar Americano, Teatro Municipal, Pinacoteca do Estado.


5. New York


Tara: USA
Populatie: 16, 6 milioane de locuitori
new york
Nu stiu daca New York-ul mai are nevoie de prezentare, dar nu conteaza. Este centrul cultural al Americii. Aici gasesti arta, muzica, filme, shopping, mass media, zgarie nori… Ce trebuie sa vezi neaparat? De unde sa incep? :) Statuia Libertatii, Brooklyn Bridge, Central Park, Lincoln Center, Rockefeller Plaza, Empire State Building, Washington Square Park, Metropolitan Museum of Art, dar si Manhattan-ul.

SURSA: Mayra.ro