Recensământul organizat în ultimele săptămâni în Indonezia a condus la descoperirea unei femei, dintr-un mic sat de pe insula Sumatra, care susţine că are 157 de ani, a anunţat, luni, un reprezentant al Biroului de statistică din această ţară, citat de AFP.
Autorităţile indoneziene susţin că este perfect posibil ca Turinah să se fi născut în 1853, aşa cum susţine această femeie. Singura persoană cunoscută care a trăit peste 120 de ani a fost franţuzoaica Jeanne Calment, decedată în 1997, la vârsta de 122 de ani.
"Nu există documente oficiale care să-i ateste vârsta, dar, pe baza declaraţiilor ei şi ţinând cont de vârsta fiicei sale adoptive, care are 108 ani, e greu să ne îndoim de spusele ei", a declarat un reprezentant al serviciului de recensământ.
Turinah se plimbă prin jurul casei în care locuieşte şi a fumat toată viaţa ţigărete preparate din foile arbustului de cuişoare.
"În ciuda vârstei înaintate, are o memorie excelentă, o vedere bună şi nu are probleme auditive. Vorbeşte olandeză aproape fluent", a adăugat aceeaşi sursă.
Indonezia, o fostă colonie olandeză timp de mai multe secole, şi-a obţinut independenţa în 1945.
Turinah şi-a ars actele de identitate în 1965, pentru a evita să fie asociată cu simpatizanţii comunişti, masacraţi în număr mare în acel an, după ce au fost acuzaţi că au plănuit o lovitură de stat.
O altă femeie din Indonezia le-a spus autorităţilor că ar avea 145 de ani.
Indonezia a însărcinat mii de agenţi, mulţi dintre aceştia având o slabă pregătire, cu misiunea de organiza recensământul populaţiei pe cele aproximativ 6.000 de insule ale arhipelagului. Populaţia Indoneziei este de circa 240 de milioane de persoane, această ţară fiind pe locul al patrulea în topul celor mai populate state, după China, India şi Statele Unite ale Americii.