duminică, 30 ianuarie 2011

Cel mai lung film din lume


Cel mai lung film din lume are 150 de ore

Categoria EvenimentStiri cinema de Andreea Tarau in 9 November 2009, 17:18
FilmStrip30 de ani! Atat i-a luat regizorului francez Gerard Courant sa realizeze cel mai lung film din lume, care se intinde pe o durata de 150 de ore.
Acest proiect, intitulat “Cinematon” a inceput filmarile in 1978 si cuprinde cate 3 minute si jumatate de segmente cu inregistrari video ale mai multor artisti, celebritati, filozofi, jurnalisti cat si copii mici.
Regizorul francez a dorit prin acest film sa surprinda gandurile prietenilor sai artisti. Astfel, pentru 3 minute si 25 de secunde acestea au putut face exact ce au vrut in fata camerei. Filmul urmeaza sa fie proiectat in Avignon, la sfarsitul acestei lui, iar apoi in Paris, in luna ianuarie.
Printre persoanele care au acceptat sa apara in Cinematon se numara actorii Roberto Benigni si Samuel Fuller, maestrul sahist Joel Lautier, regizorul Ken Loach cat si Terry Gilliam.
Gilliam a fost filmat in 1985, cand Courant s-a intalnit cu el la un festival de film din Deauville.
Planul initial era sa filmeze in total 100 de portrete pe care sa le impreuneze intr-un mare proiect, insa acesta s-a dovedit atat de popular, incat a continuat sa filmeze.