vineri, 7 ianuarie 2011

Cea mai grasa femeie din lume!

Lui Terri Smith, care este cea mai grasă femie din lume, medicii i-au spus să se pună serios pe regim de slăbire, pentru că altfel o să moară. 

Terri are 49 de ani, e căsătorită, mamă şi bunică, dar şi cea mai grasă femeie din lume, cântărind 318 kilograme, scrie Dily Mail. Grăsimea a imobilizat-o în pat, unde este nevoită să îşi petreacă şi ziua, şi noaptea. Depinde de ajutorul soţului ei devotat, Myron (44 de ani) şi de cel al fiicei ei cea mare, Najah (30 de ani). 

Suferind în ultimul timp de dureri atroce de cap,  a avut nevoie de o tomografie. Însă femeia nu numai că nu poate încăpea în tubul nici unui tomograf, dar nici pe uşile spitalului, scrie Daily Mail.  Dând însă de-o parte acest inconvenient, medicii au avertizat-o că dacă nu va trece la regim de slăbire, ar putea să moară. 

Terri a fost grasă de când era mică, iar colegii de şcoală îi spuneau "Fatso” şi nu o cooptau în nici o echipă sportivă, pentru că se mişca greoi. La 20 de ani, depăşea deja greutatea de 100 de kilograme. Era însă activă şi lucra ca asistentă într-o clinică de boli mintale. 

La 32 de ani a făcut artrită severă şi nu mai putea să facă decât câţiva paşi. A trebuit să se deplaseze cu un scaun mobil electric. Din cauza lipsei de mişcare, Terry a început să pună kilogram peste kilogram, până a ajuns aşa cum este astăzi. 

Acum, ea este într-o luptă contra cronometru pentru a slăbi, ca să poată să i se face, în primul rând, o intervenţie chirurgicală gastrică, ce o va ajuta să trăiască.  

Cât priveşte tomografia craniană, singura posibilitate ar fi un aparat de la Grădina Zoologică, pentru elefanţi, rinoceri şi alte animale mari, însă acela nu este omologat şi pentru oameni.