marți, 14 decembrie 2010

7 dintre cele mai mari animale din lume…

Cel mai mare cal din lume:
cel mai mare cal
Acest cal imens se numeste Radar si inca in viata.
 si traieste in Belgia, fiind in acest moment cel mai inalt cal in viata din lume. Are 2,73 m in inaltime si cantareste 1.200 kg.
Cea mai mare vaca din lume:
cea mai mare vaca
Aceasta vacuta este de fapt un mic elefant. Masoara peste 2,5m si cantareste putin peste o tona, iar toata ziua si-o petrece pascand iarba grasa si frumoasa din Suedia.
Cel mai mare porc din lume:
cel mai mare porc
Acest porc se afla acum intr-un muzeu, pentru ca murit anul acesta, in luna februarie, la varsta de 5 ani. A cantarit 900 de kg, a avut o lungime de 2,5m, o circumferinta a corpului de 2,23m si niste colti de 14,4 cm.
Cel mai inalt caine din lume:
cel mai inalt caine
Acest caine este cel mai inalt caine din lume, masurand 107 cm, deci as spune ca eu ca este cainele ideal pentru un baschetbalist, caci poate sa-i dea foarte usor un pupic… :D
Cea mai mare felina din lume:
ce mai mare pisica
Aceasta felina, pe numele sau Hercules, este un experiment care s-a obtinut din imperecherea unui leu cu o tigroaica si este considerata cea mai mare felina din lume.
Cel mai mare rechin din lume:
cel mai mare rechin
Aceasta rechin gicant, care mai degraba seamana cu o balena, a fost capturat din apele Chinei si avea 10 m lungime, 8 tone, dar aceste exemplare ajung pana la 18 m lungime. Sincer, cred ca este cam periculos sa te plimbi cu barca prin aceste ape… :(
Cel mai mare caine din lume:
cel mai mare caine
Acest caine se numeste Hercules si este cel mai mare caine din lume. Are o circumferinta a gatului de 97 cm si o greutate de 128 kg. Stapanul lui spune ca nu l-a hranit dupa o dieta speciala, ci i-a dat mancare normala si el a tot crescut pana a ajuns asa.